Cine suntem
ButanGas, o poveste de succes din 1948

Cine suntem

ButanGas, origini

Istoria ButanGas a început la 13 decembrie 1948 când prof. Iosif Constantin Drăgan – care s-a mutat în Italia în 1940 pentru a studia Științe Politice și Economice la Universitatea din Roma,  după absolvirea Facultății de  Drept  la București – a realizat marele potențial al GPL,  produs puțin cunoscut după război și a fondat ButanGas Spa în Italia.

 

Activitatea ButanGas România începe în 1996 fiind in prezent, una dintre  marile companii de distribuție de GPL pe piața românească, promotorul omologării distribuției de propan și GPL auto.

 

Noi am introdus pe piața din România pentru prima dată rezervoarele de stocare cu propan pentru utilizarea în scop domestic sau industrial,  primul rezervor a fost montat  în august 1996.

 

De asemeni, am fost cei care am pus în funcțiune primul skid pentru GPL auto, aceasta fiind singura instalație de alimentare, autorizată pentru autovehicule din țară timp de mai bine de 1 an.

ButanGas azi

ButanGas azi

ButanGas Romania face parte din Veroniki Holding, fondat în 2010 de dr. Daniela Veronica Gușă de Drăgan, ca structură unică de coordonare a Grupului Drăgan.

 

Veroniki Holding este un grup multinațional ce își desfășoară activitatea în 9 țări europene: Italia, Grecia, Germania, Romania, Austria, Polonia, Serbia, Spania și Franța, cu 1340 de angajați, cu 35 de entități în următoarele sectoare:

  • GPL, activitatea de bază a Grupului;
  • energie regenerabilă;
  • electricitate și gaze naturale;
  • navală;
  • imobiliare;
  • medical și wellness;
  • ambalaje alimentare;
  • cultural și didactic.
Răspândirea rețelei de distribuție

ButanGas o rețea națională adaptată clientului

Dezvoltarea permanentă cu cele mai eficiente instrumente a făcut ca ButanGas Romania să fie unul din liderii în distribuția de GPL atât pentru uz domestic, cât și pentru uz industrial, pe cele trei canale de distribuție: butelii, rezervoare și GPL auto.

 

Societatea noastră operează în întreaga țară prin intermediul sucursalelor, punctelor de lucru. ButanGas România este certificată din punct de vedere al calității, mediului și siguranței muncii conform standardelor Uniunii Europene: ISO 9001, ISO 14001 și ISO 45001.

 

ButanGas pune în obiectivele sale: siguranță și respect pentru mediul înconjurător.

Urmărește ButanGas pe