GPL Auto

Station fuel with LPG ButanGas

GPL Auto

GPL-ul auto câștigă constant teren în competiția cu carburanții traditionali. Cei mai importanți producători auto investesc sume importante în proiecte de dezvoltare de motoare care folosesc acest tip de carburant. Astfel, de la an de an s-a observat o creștere semnificativă a consumului de GPL auto.
ButanGas România este pionier în ceea ce privește utilizarea GPL-ului auto în România, fiind promotorul omologării acestui serviciu. Deschizând în permanență noi stații de livrare GPL pe întreg teritoriul țărilor în care își desfășoară activitatea, ButanGas România a reușit să se impună și în dezvoltarea acestui canal de distribuție.
Implementarea aprovizionării cu GPL auto în România de către ButanGas s-a dovedit a fi un real succes pe piața românească. ButanGas România pune la dispoziția partenerilor săi echipamente de distribuție GPL auto (skid) și asigură întreținere, verificări și intervenții în cadrul contractelor cu clienții săi.

Avantajele utilizării GPL-ului în raport cu carburanții clasici sunt următoarele:
• Preț mai mic în comparație cu benzina (cu 50-60%);
• Instalația și rezervorul de stocare sunt prevăzute cu sisteme de siguranță, fiind mult mai sigure decât rezervoarele de benzină în eventualitatea unui impact;
• Carburant ecologic, care reduce noxele în comparație cu benzina și motorina;
• Asigură o funcționare de lungă durată a motoarelor deoarece nu conține particule poluante;
• Nu favorizează depunerile de carbon;
• Nu produce detonații.